Роля на протеините
Макронутриентите са протеини, мазнини и въглехидрати. Те осигуряват на организма енергия под формата на калории.
Въглехидратите са първичен източник на енергия и са отлично гориво при физическо натоварване.
Протеините са от ключово значение за изграждането на мускулна маса и за правилното функциониране на тялото.
Как да приготвите вашия протеин?
Смесете две лъжици с връх от продукта (30 г) със 150 мл вода в шейкър.
Можете да увеличите или намалите количеството в зависимост от предпочитанията си. Разклатете за 30 секунди и консумирайте.
За да получите по-плътна напитка, смесете същото количество протеин със 150 мл растително или животинско мляко.
След разтваряне консумирайте шейка в рамките на един час.
Какво представлява протеинът WHEY?
Протеинът WHEY е суроватъчен.
Той се усвоява бързо и стимулира метаболизма, което го прави отличен избор за периоди на възстановяване.
Защо да приемате протеини на прах?
- Покривате по-лесно дневните си нужди от протеини. - Подобрявате поддържането на мускулната си маса. - Разнообразявате източниците на протеини. - Практично е (можете да го носите в залата или в офиса).
Нашите ангажименти
21 г протеин и 5,2 г ВРАК в една доза, за да постигате целите си. Протеинът е произведен във Франция. Натурален ароматизант и подсладител от растителен произход (стевия).
Семпла формула и вкус
Работихме усилено, за да ви предложим балансиран и дълготраен вкус.
Ако сте свикнали с протеини с изкуствени подсладители, нашите нови суроватъчни протеини може да ви се сторят по-леки.
За да подсилите вкуса, препоръчваме да намалите количеството на течността, необходима за приготвяне на напитката. 50 мл по-малко течност ще повлияят значително на вкуса.
В резултат на проведените тестове препоръчваме да приготвяте напитката със 150 мл течност.
Контрол на качеството и сертификати
Протеинът WHEY е произведен във Франция. Суровините са с произход Нидерландия, Германия и Белгия. Производствен обект със сертификат IFS Food.
Производство на продукти в съответствие с добрите производствени практики и съгласно методите и принципите на HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point).
Стандарт ISO 26 000.
Проведени са физико-химични, микробиологични и токсикологични тестове, тестове за чувствителност.
Кога да приемате протеина?
За възстановяване приемайте един шейкър 30 мин след тренировката.
Препоръчваме да измивате шейкъра веднага след използване.
Можете да го използвате в допълнение към храненето, като консумирате протеина на закуска или преди тренировка.
Какво са ВРАК (BCAA на англ.)?
Какво се крие зад тези 4 букви?
Протеините са полимери на аминикиселините. Съществуват 20 вида, 9 от които “есенциални” (не се синтезират от тялото и трябва да се набавят с храната). Между тях са трите верижно разклонени аминокиселини (ВРАК или BCAA на англ.) - левцин, изолевцин и валин.
Наричат се "разклонени" заради формулата им. Участват в изграждането на мускулите и възстановяването.
Съвети за използване
Съчетавайте физическото натоварване с разнообразно и балансирано хранене и здравословен начин на живот.
При продължителна консумация (над 6-8 седмици) се консултирайте с лекар.
Да не се приема от бременни жени, деца до 14 год., при бъбречна недостатъчност и хепатит.
Да се държи далече от деца.
Съдържание на лактоза за 100 г
+/- 10 г
Хранителни стойности
Хранителни стойности: 100 г | 30 г (доза)
Енергийни стойности: 366 kcal | 110 kcal
Енергийни стойности: 1548 Kj | 464 Kj
Мазнини: 3,6 г | 1,1 г
От които наситени: 2,1 г | 0,6 г
Въглехидрати: 15 г | 4,5 г
От които захари: 13 г | 3,4 г
Фибри: 1,1 г | 0,3 г
Протеини: 70 г | 21 г
Сол: 1,2 г | 0,35 г