Съвети за употреба
Отворете опаковката и натиснете двата ръба един към друг, за да се отвори дъното на пликчето като плоска чиния. Добавете 300 мл почти вряла вода (ниво 6) и разбъркайте с лъжица. Затворете опаковката. Докато храната се рехидратира, разклащайте често опаковката. Изчакайте 9 минути, преди да я отворите, разбъркайте отново и консумирате съдържанието.Можете да използвате опаковката като купичка, ако я скъсате през средата.
Съвети за употреба (продължение)
Внимание: колкото по-топла е водата, толкова по-добре се хидратира сместа. Ако водата не е вряла, изчакайте няколко минути преди консумация на ястието.Уверете се, че е хидратирано цялото съдържание, като разбърквате добре.
Определяме обема на водата за добавяне по известни критерии. Можете да добавяте повече или по-малко вода в зависимост от вашите предпочитания. Въпрос на личен вкус.
Дехидратация или лиофилизация?
В това ястие 100% от продуктите са лиофилизирани.
Това е процес на сублимация (преминаване на водата от твърдо директно в газообразно състояние), при която всички хранителни качества на подбраните за рецептата съставки се запазват (за разлика от други методи на дехидратиране). Запазва се и вкусът на продуктите, което е много важно, и се използват по-малко консерванти.
Как се приготвят нашите храни?
Тази супа е произведена при нашия партньор в Полша. Всяка съставка се лиофилизира поотделно: картофите, пилето, зеленчуците и т.н. Преди да бъде лиофилизирано, месото се готви на ниска температура (около 70°C) между 45 минути и 1 час.
След това всички съставки се смесват заедно с подправки и ароматни билки според рецептата. Накрая се опаковат в индивидуални порции.
Размери и тегло
Тегло с вода: 350 грама. Тегло сухо: 50 грама. Размери: 18,5 x 15 x 5,5 см.
Общо тегло с опаковка: 70 грама
КОНСЕРВИРАНЕ
Опаковка със защитна атмосфера Храната не остава прясна завинаги. С времето хранителните продукти се развалят и мухлясват. За да спрем този процес и да запазим ястията свежи възможно най-дълго време, добавяме хранителен газ (азот E941) в опаковката, за да я запечата. Инертен и без миризма, азотът защитава от окисляване и не позволява навлизане на влага. Да се консумира цялото количество след отваряне. Да се консумира цялото количество след отваряне.