Материали на съдовете: решаващ избор
Избрахме неръждаема стомана 18/8 (304), защото съчетава безопасността на храните и дългосрочната устойчивост: тя не ръждясва и предотвратява корозията. Тъй като неръждаемата стомана е по-малко проводима от алуминия, ние вградихме двойно алуминиево дъно в този продукт. Това осигурява дифузия на топлината и повишена ефективност на нагряването и по този начин намалява количеството газ, необходимо за готвене.
Съвети за употреба на тигана
Този тиган е съвместими с всички видове огън (дърва, газ, индукция и пр.).
Той разполага с дръжка, която се сгъва (разгъва) с издърпване (прибиране) на металната част, разположена в центъра.
Внимавайте, когато използвате тигана на лагерен огън, тъй като дръжката може да се загрее от пламъците.
Почистване и поддръжка на тигана
Преди първа употреба целият продукт да се изплакне три пъти с чиста вода. След употреба да се измие с вода и сапун и да се изсуши, преди да се прибере за съхранение.
Тиганът може да се мие в миялна машина. Допуска се използването на абразивни гъби или пясък при почистването му.
Ограничения при употреба
За да не ги нараните, никога не нагрявайте съдовете, когато са празни.
В случай на употреба върху огън, следете пламъците да не докосват директно дръжката, тъй като може да се загрее.
Винаги проверявайте дали сте заключили дръжката на тигана, когато го използвате.
Материали и нормативна уредба
Продуктите и материалите ни отговарят на действащите изисквания за изделия, влизащи в контакт с хранителни продукти, и не съдържат бисфенол A (BPA), в съответствие с действащото френско законодателство.