Термоформоваща се вътрешна обувка
Чорап от полиетилен, термоформоващ се материал с дебелина 3 мм. Така можете да оформите чорапа по крака, като го затоплите. Стъпалото на чорапа е от EVA, което осигурява допълнително омекотяване при трудни снежни условия и приземяване.
Как да термоформовате чорапите?
1. Затоплете фурната на 80°C на режим с вентилатор.
2. Извадете чорапите. 3. Извадете стелките от чорапите.
4. Сложете чорапите за 5 мин във фурната. 5. Извадете чорапите от фурната. 6. Върнете стелките обратно.
7. Поставете чорапите обратно в обувките.
8. Обуйте обувките и закопчайте щраймерите.
9. Изчакайте 15 мин на стайна температура, преди да събуете обувките.
Готови сте за спускане!
Настройка на щраймерите
4 алуминиеви щраймера с микрорегулиране, позволяващи точно адаптиране към крака. Широк страп за допълнително стягане в горната част на обувката.
Какво е флекс индекс?
Флекс индексът е характеристика, използвана от производителите за обозначаване на твърдостта на обувките. Тази цифра определя твърдостта на цялата обувка, колкото по-висока е стойността, толкова по-твърда е външната обувка. Смята се, че флекс индекс 70 е подходящ за средно напреднали и напреднали скиори. Флекс индекс от 70 до 100 е подходящ за напреднали скиори.Експертите трябва да изберат обувки с флекс над 75. Скиорките с по-голямо тегло могат да изберат обувки с по-голям флекс индекс.
Как да пробвате ски обувките?
След като обуете обувките, закопчайте щраймерите на средната степен. Можете да закопчаете още по-стегнато? Това означава, че обемът на обувките не е подходящ за вас. След като закопчаете обувките, приклекнете 3 пъти, пренасяйки тежестта на тялото върху големия тибията (поставете ръце на коленете, за да ви е по-лесно), за да се намести петата ви в обувката. Изправете се, трябва да усещате върха на обувката. При приклякане стъпалото ви се измества назад и пръстите ви не трябва да стигат до върха.
Как да избегнете болки в стъпалото?
1. Изберете тънки, но технични чорапи за ски, за да се избегне поява на точки на натиск и да не се спира кръвообращението. 2. Изберете подходящи стелки в зависимост от вида на свода ви. Потърсете съвет от консултант.3. Термоформовайте чорапа. 4. Обърнете се към професионалист за адаптиране на черупката на обувката 3 или 4 карания, за да премахнете всички точки на натиск, ако са останали такива.
Как да ограничите усещането за студ в зоната на стъпалата?
Често пренебрегвано, пълното изсъхване на вътрешния чорап е важно, за да не ви е студено на краката. Дори при -10°C стъпалото се поти и чорапът не може да изсъхне сам в пластмасовата черупка, дори за няколко дни. Затова го изваждайте след всяко каране. Можете да използвате и сушилки за обувки. В този случай не е необходимо да вадите чорапа.
Изборът на правилен номер също е от ключово значение.
Тегло
27-27,5 Mondopoint = 1792 г.