Съвети за оптимална изотермичност
Напълнете термоса с гореща вода за 5 минути, след което я изсипете и сложете вашата храна. Затворете термоса.
При по-пълен термос температурата на продуктите в него се запазва за по-дълго време.
ФУНКЦИОНАЛНИ ПРЕДИМСТВА
Семпъл продукт, състоящ се от 5 части (корпус, капачка, уплътнение, дръжка и купа), които лесно се отделят при необходимост.
Купата е от неръждаема стомана с конструкция от две стени, за да се предотврати риска от изгаряне.
Отворът е достатъчно широк (8 см) и удобен за лесно пълнене и почистване.
Меката дръжка ви дава възможност да пренасяте лесно термоса, без да заема място в раницата ви.
Не използвайте термоса или купата в микровълнова фурна.
Съвети за поддръжка
Продуктът може да се мие в миялна (корпус + капачка + купа). Внимавайте да не изгубите уплътненията на капачката. Оставете да изсъхне със свалена капачка. Уплътнението и дръжката се махат с цел по-лесно миене и цялостно изсъхване.
Първа употреба
Преди първа употреба целият продукт да се изплакне три пъти с чиста вода.
Материали и нормативна уредба
Нашите материали и продукти отговарят на действащите стандарти за контакт с хранителни вещества. Те не съдържат бисфенол А (BPA) в съответствие с действащата френска регулация.Корпусът и купата са изработени от неръждаема стомана 18/8 (304), известна с качествата и безопасността си за хранително-вкусовата промишленост. Капачката е изработена от полипропилен, устойчив на високи температури и удари. Уплътнението и дръжката са от силикон, който е здрав и дълготраен във времето.
Размери и тегло
Обем: 0,8 литра.
Размери: Ø 11,8 см x 14,2 см.
Размери на корпуса: Ø 11 см x 13,8 см, отвор: Ø 8 см.
Размери на купата: Ø 11,8 см x 8,5 см, полезен обем 0,4 л, общ обем 0,5 л.
Тегло: 530 грама (корпус: 292 грама, капачка: 66 грама, купа: 172 грама).
Предлага се в 0,5 л и 0,8 л.
ИЗОТЕРМИЧНОСТ
Използваме технология от две стени от неръждаема стомана, между които има вакуум, за да ограничим загубата на топлина вследствие на топлообмен или конвекция. С тази цел вътрешната стена има покритие от мед, което допълнително ограничава топлоизлъчването.Капачката е изолирана с експандиран полистирол.
Купата е от неръждаема стомана с конструкция от две стени с вакуум между тях, за да предпази от изгаряне.
ПРАКТИЧНИ СЪВЕТИ
Освен топла, в термоса можете да поддържате храната и студена. Какво по-хубаво от топка сладолед по средата на прехода, за да мотивирате децата (а и възрастните)?
Можете да използвате термоса дори и за подквасяване на кисело мляко: Загрейте млякото до кипване, охладете го до около 43°C (горещо, но не изгаря), след което го прелейте в термоса заедно с лъжица кисело мляко. Затворете термоса и изчакайте една нощ (между 6 и 10 часа).
НАМАЛЕНО ВЪЗДЕЙСТВИЕ ВЪРХУ ОКОЛНАТА СРЕДА (1/2)
Тъй като осъзнаваме, че са необходими действия, за да запазим нашата планета, Quechua се ангажира да ограничи въздействието на своите продукти върху околната среда. Този продукт е изработен от устойчив материал (неръждаема стомана 18/8), който може лесно да се рециклира, и чиято дълготрайност и безопасност за употреба с храни са признати. Материалът не обработен с лак нито отвън, нито отвътре.
Продуктът има 5 години гаранция при условия на нормална употреба.
НАМАЛЕНО ВЪЗДЕЙСТВИЕ ВЪРХУ ОКОЛНАТА СРЕДА (2/2)
Подобрена концепция:
- маркировка с лазерно гравиране, при която не се използват разтворители;
- боядисване без разтворители (прахово боядисване или powder coating), което осигурява текстура, ограничава кондензацията и улеснява захващането;
- максимално ограничаване на опаковъчните материали при транспортиране;
- производство в завод, използващ 100% енергия от възобновяеми източници.
КОНЦЕПЦИЯ НА ПРОДУКТИТЕ
Световният център за концепция, дизайн и разработка на Quechua е базиран в Паси, в подножието на Монблан, в От-Савоа.
Това местоположение го предопределя като идеален сборен пункт за обмен на идеи между нашите екипи (дизайнери, продуктови инженери и мениджъри) и практикуващите спортове в природата.
Страхотно преимущество при проектирането и разработването на продукти за планински туризъм и получаване на експертиза в областта.