Няколко думи от продуктовия мениджър
Подобрихме модела All Road 500 благодарение на вашата обратна връзка.
Новият модел 2019-2020 е с чорап с по-мека пяна, който също може да се термоформова, за да гарантира оптимален комфорт.
Механизмът за стягане вече е разположен отстрани, за да се избегне контакта с велкрото на тибията.
Резервни части
Предлагаме в продажба следните резервни части:
механизъм за стягане,
кабели за стягане.
Можете да ги поръчате в сервиза на Decathlon.
Система за стягане CABLE LOCK - 2Z
Cable Lock - мощна система за стягане с механизъм и кабел.
2Z = 2 зони на стягане. Концентрирали сме стягането с механизма в областта на глезена, за да осигурим стабилно фиксиране на обувката и поддръжка, а велкрото в горната част ограничава паразитните движения на тибията в обувката. Докато разработвахме обувките направихме многобройни тестове с или без велкро в горната част. Решихме да го запазим, след като се уверихме в ефикасното му действие.
Флекс индекс/ Твърдост на обувките
Обувките All Road 500 са със средна твърдост (6/10).
Подходящи са за любителите на бързите завой (твърди обувки), като същевременно позволяват реактивност при малки завои или неравности, които изискват бърза флексия и екстензия на краката.
В сравнение с модела Foraker 300 обувките предлагат по-добър флекс и стабилизиране на петата.
Стабилизиране на петата, вътрешна обувка ниво 2
Стабилизирането на стъпалото е от съществено значение при сноуборда. Вътрешният чорап предлага 5 концепции:
1. термоформоващ се чорап, 2. пяна на глезена Ergonomic Heel Pad,
3. стягане в 2 точки + каишка, 4. свързване на обувката и чорапа с HOOK & LOOP LINK, 5. пяна с двойна плътност на езика и в областта на глезена за поддръжка и комфорт.
1. Термоформоване на чорапа: ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ
ТЕРМОФОРМОВАНЕТО СЕ ИЗВЪРШВА САМО В ЕЛЕКТРИЧЕСКА ФУРНА ( МИН. РАЗМЕРИ 56 x 60 x 56 СМ), КОЯТО РАЗПОЛАГА С ВЕНТИЛАТОР.
ДА НЕ СЕ ИЗВЪРШВА В ГАЗОВА ИЛИ В МАЛКА, ПОМОЩНА ФУРНА.
1. Термоформоване на чорапа: инструкции
1. Загрейте фурната на 80°C на режим с вентилатор. 2. Извадете стелките и сложете чорапите върху решетката на фурната, която сте покрили предварително с хартия за печене. 3. Изчакайте 15 мин. 4. Извадете чорапите, сложете обратно стелките. След това ги обуйте със ски чорапи и ги стегнете здраво. 5. Обуйте обувките и стегнете здраво. Изчакайте 15 мин в статично положение. Можете да повторите операцията, ако продължавате да усещате дискомфорт.
2. Пяна в зоната на кокалчетата Ergonomic Heel Pad
Пяната в областта на глезена запълва пространството под кокалчетата и стабилизира петата.
Чорапът ниво 2 е с пяна с ексклузивна форма и материал Wed'ze.Формата е разработена след многократно сканиране на крака в покой и движение. Стабилизира стъпалото и се адаптира към формата му. Материалът е еластомерна пяна, която е едновременно комфортна и достатъчно твърда.
Веднага щом обуете обувките, ще усетите поддръжката - без дискомфорт и точки на притискане при каране.
3. Стягане в две точки и каишка
Чорапът е с две точки на стягане:
- в предната част на стъпалото; - на глезена. В горната част на обувката заменихме третата точка с велкро за здраво стягане. Така намалихме триенето с връзката (2 точки вместо 3) и концентрирахме силата на стягане в полза на поддръжката на петата. В горната част каишката фиксира още по стабилно чорапа към тибията.
4. Свързване на чорапа и външната обувка с Hook & Loop Link
Поставихме велкро между чорапа и външната обувка. С каква цел направихме това? Целта е на ограничим движението на чорапа в обувката, за да улесним сноубордиста при управлението на дъската.Ако чорапът се движи, управлението на дъската е по-трудно.
5. Двоен слой пяна на езика и в зоната на глезена
Добавихме пяна с двойна плътност на езика, в зоната на глезена с цел
стабилизиране на крака в обувката, подобряване на комфорта в тази стратегическа зона, чрез предотвратяване на риска връзките да стегнат прекалено крака и да спрат кръвообращението.
Стелка
Стелката на тези обувки е равна и осигурява комфорт и термоизолация. С цел стабилизиране на крака в обувката и само ако усещате необходимост, можете да:- поставите стелка с анатомични зони на свода и петата, - да добавите термоформоваща се стелка. Това е най-високотехнологичното решение.
Подметка за стабилност, сцепление, термоизолация и омекотяване на стъпването
Подметка на обувките е изключително лека и е изработена само от EVA.
Материалът EVA е много лек (80% въздух).
Гарантира устойчивост на триене и много добро омекотяване.
Освен това изолира много добре от студа и запазва краката топли.
Също така добавихме големи грайфери, за да предложим много добро сцепление. Конфигурацията им не позволява задържане на сняг.
Как да изберете номер?
1. Обуйте обувките. 2. Стегнете ги. 3. Изправете се. 4. Палците на краката ви докосват върха на обувките, без да усещате притискане. 5. Приклекнете, изнасяйки тежестта на тялото напред, палците на краката ви не докосват върха на обувките.